S C E N A : časopis za pozorišnu umetnost
Novi Sad, 2003. broj 4-5 godina XXXIX jul-oktobar YU ISSN 0036-5734

48. Sterijino pozorje
STERIJINE NAGRADE NA 48. STERIJINOM POZORJU

 

Žiri 48. Sterijinog pozorja u sastavu: Egon SAVIN, reditelj, Beograd, kao predsednik, Varja ĐUKIĆ, glumica, Podgorica, Anja SUŠA, reditelj, Beograd, Aleksandar MILOSAVLJEVIĆ, pozorišni kritičar, Beograd, doktor Nebojša ROMČEVIĆ, teatrolog, dramski pisac, Beograd - videla je od 28. maja do 3. juna 2003. godine sedam predstava u takmičenju za Sterijine nagrade.
Na završnoj sednici održanoj 3. juna 2003, Žiri je doneo sledeću

ODLUKU

da se Sterijina nagrada za najbolju predstavu (diploma i Sterijina figurina) - dodeli predstavi PORODIČNE PRIČE Biljane Srbljanović, prevod Marija Ignjatović-Tot, režija Gabor Rušnjak, Pozorište „Čiki Gergelj”, Kapošvar (Mađarska). Odluka je doneta jednoglasno.

da se Sterijina nagrada za tekst savremene drame (diploma sa značkom) - dodeli BILJANI SRBLJANOVIĆ za tekst SUPERMARKET, režija Kristijan Benedeti, „Teatar-Studio”, Pariz-Alfortvil (Francuska). Odluka je doneta jednoglasno.

da se Sterijina nagrada za režiju (diploma sa značkom) - dodeli GABORU RUSNJAKU za predstavu „Porodične priče” Biljane Srbljanović, Pozorište „Čiki Gergelj”, Kapošvar. Odluka je doneta jednoglasno.

da se Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje (diploma sa značkom) - dodeli
PJERU BANDEREU za ulogu Lea Schwartza/Leonida Crnojeviča u predstavi „Supermarket”.  Odluka je doneta jednoglasno.

DRAGANU MIĆANOVIĆU za više uloga u predstavi „Hazarski rečnik” Milorada Pavića, dramatizacija Darko Lukić, adaptacija Livia Pandur i Tomaž Pandur, režija Tomaž Pandur, Pozorište Atelje 212, Beograd-Pandur. Theaters, Ljubljana (Slovenija). Odluka je doneta jednoglasno.

DORKI GRILUŠ za ulogu Nadežde u predstavi „Porodične priče”. Odluka je doneta većinom glasova.

VANJI EJDUS za ulogu Hasanaginice u predstavi „Hasanaginica” Ljubomira Simovića, režija Jagoš Marković, Narodno pozorište, Beograd. Odluka je doneta većinom glasova.

da se Sterijina nagrada za scenografiju (diploma sa značkom) - dodeli KRISTINI IGNJATOVIĆ u predstavi „Porodične priče”. Odluka je doneta jednoglasno.

da se Sterijina nagrada za kostim (diploma sa značkom) - dodeli LEU KULAŠU i SVETLANI VISINTIN u predstavi „Hazarski rečnik”. Odluka je doneta jednoglasno.

da se Specijalna Sterijina nagrada (diploma sa značkom) - dodeli KRISTIJANU BENEDETIJU za suptilni rediteljski postupak kojim se u potpunosti afirmišu vrednosti dramskog teksta, u predstavi „Supermarket”. Odluka je doneta jednoglasno.
 

OSTALE STERIJINE NAGRADE

Sterijina nagrada Okruglog stola kritike 48. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu (diploma) - PORODIČNE PRIČE Biljane Srbljanović, režija Gabor Rusnjak, Pozorište „Čiki Gergelj”, Kapošvar.

Sterijina nagrada za novinsku pozorišnu kritiku o predstavama prikazanim u takmičenju za Sterijine nagrade na 47. Sterijinom pozorju, zajednička nagrada Sterijinog pozorja i Redakcije novosadskog dnevnog lista „Dnevnik” (diploma sa značkom) - NATAŠA NELEVIĆ, pozorišni kritičar, Podgorica, za tekst kritike ZAJEDNO U SVEMU o predstavi  „Otpad” Ljubomira Đurkovića (režija Nik Aper, Crnogorsko narodno pozorište), koja je objavljena u  nedeljniku „Polis”, Podgorica, 15. marta 2002. Žiri: Vladimir STAMENKOVIĆ, predsednik, Petar GRUJIČIĆ, Vladimir KOPICL. Odluka je doneta jednoglasno.

Copyright: Sterijino pozorje 1998-2004.
 
NAZAD NA SADRZAJ  > > >